Varumärket Tellus flaggor & reklam

Flaggfabriken Tellus grundades 1903 och har producerat flaggor, fanor, vimplar och banderoller i över 100 år. Sedan millennieskiftet har produktportföljen exploderat och i dag erbjuder vi en stor bredd av visuella lösningar. Produkter så som roll-ups, beachflaggor, storformat, fönsterdekor, trycksaker och mässdisplayer har tillkommit.

Parallellt med den nya utvecklingen har vi valt att behålla kärnverksamheten. Vår unika kompetens ligger i vår textilkunskap och vår styrka är att vi valt att behålla den egna sömnaden. Vi är stolta över att en betydande del av vår produktion fortfarande utförs lokalt på våra anläggningar i Karlshamn och Vellinge. Ur den egna fabriken kommer bland annat specialdesignade sidenfanor, företagsflaggor, vindstrutar, brodyr och nationsflaggor av bästa kvalitet på kort varsel.

För 13 år sedan startade vi Aotea Profilprodukter som en syster-organisation till flaggfabriken. Med profilering genom brodyr på allehanda produkter var målet att utnyttja vår textilkunskap i en ny produktlinje. Snart kom frågorna om andra lösningar. I dag erbjuder vi hela bredden av visuell reklam. Allt från den minsta give-away till den största mässlösningen. Vi erbjuder både lokalt producerat och trading från fjärran länder. Det kan handla om små serier på styckenivå eller stora poster på flera tusen exemplar.

Flaggfabriken Tellus och Aotea Profilprodukter har alltid drivits som systerföretag. Med den breda produktutvecklingen från båda håll går allt mer av verksamheterna in i varandra. Lagom till 110 års jubileet av Tellus och 10 års jubileet av Aotea gick bolagen därför ihop under ett gemensamt varumärke, Tellus flaggor & reklam.

Tradition, kunskap och yrkesskicklighet

Vår uppgift är att ni ska synas på rätt sätt. Vår styrka är hög kvalitet, personlig kontakt och genomtänkt design. Hantverksskickligheten har alltid varit ledstjärna. Varje år rullas hundratals meter tyg ut och flera tusentals mil tråd lämnar de moderna maskinerna. Kulörerna och mångfalden på tyger och tråd är många, så även kvaliteten. Fabrikens produktion har en mycket bred utsträckning, med allt från exklusiv tillverkning i siden till de tryckta alsterna vid stora upplagor.